В Коломиї розпочали роботи збереження музею Писанки

Без рубрики, Економіка, Новини, Суспільство, Туризм

Сьогодні, 4 вересня, в рамках благодійного проєкту “Зберегти символ, що єднає” у Коломиї заявили про початок ремонтних робіт у Музеї писанкового розпису, інформує Голос.if.ua.

У події взяли участь Архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ владика Василь, Архиєрей Коломийський і Косівський ПЦУ в. Юліан, директорка Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття Ярослава Ткачук, завідувачка Музею писанкового розпису Оксана Ясінська, депутат обласної ради Богдан Станіславський, ексмер Коломиї Віктор Корчинський, Заслужений художник України Мирослав Ясінський, автор ідеї розпису “Писанки” Василь Перегінець, представник фірми “Caparol Україна” Мар’ян Любунь, Директор фірми “ФТС” Володимир Косар та інші.

Будівля знаходиться в аварійному стані, через специфічну форму та зношеність будівельних матеріалів. Як зазначила Ярослава Ткачук, ці роботи потрібно провести в найкоротший термін, адже через підвищену вологість, протікання та зношеність конструкції під загрозою перебувають експонати музею.

Після чергової зливи, ми побачили що споруда фактично перебуває в аварійному стані та потребує негайного ремонту. Його ми сьогодні розпочинаємо за кошти, накопичені якраз від благодійників — зазначив Богдан Станіславський.

Гроші на ремонт та реконструкцію Музею “Писанка” надходять з різних джерел. Частину виділила обласна рада, це дозволило розпочати процедуру тендерного відбору. Окрім того, необхідні кошти збирають завдяки флешмобу “Зберегти символ, що єднає”. Їх і буде використано для першочергового ремонту покрівлі музею та встановлення нових дахових вікон.

До проведення ремонту долучилися і представники будівельних підприємств, які допоможуть виконати частину необхідних робіт. Так, як заявив Мар’ян Любунь, “Caparol Україна” передасть весь необхідний комплект фарб для покриття сфери “Писанки”.

Також на заході озвучили відкритий лист громадськості до Президента, Прем’єр-міністра, Голови та депутатів ВРУ, Голови Івано-Франківської ОДА та депутатів обласної ради стосовно критичного стану Музею писанкового розпису в Коломиї.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.