Люди мають право на роботу і життя: у Франківську під стінами ОДА протестують ресторатори

Економіка, Новини, Суспільство

Сьогодні, 3 вересня біля Івано-Франківської ОДА відбулась пресконференція, ініційована представниками індустрії надання послуг закладів громадського харчування.

Спільнота рестораторів об’єдналась з метою звернення  до органів державної влади,  передає Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

Їхня вимога – скасувати рішення позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 27 серпня про повну заборону на діяльність.

«Ми хочемо висловити незгоду з обмеженнями, які зараз діють у місті. Також ми сформували петицію з вимогою зняти жорсткі обмеження, бо знаходимося у стані карантину вже дуже довго і виконуємо всі карантині норми та вимоги. Готові це все робити далі, але в нас не має можливості не працювати. Ми вже втомилися від усього. Закрившись ще на два тижні – можемо і не відкритися», – говорить Оксана Камінська, іванофранківська рестораторка.

Світлана Брікнер, співвласниця мережі ресторанів каже, що влада примушує зачинятися, але нічого не компенсує.
«Люди мають право на роботу і життя. Ми розуміємо, що завод йде осінь і активізуються всі віруси, люди почнуть бігти у лікарні, вони будуть усі заповнені. В нас не має гарантій, що 14 жовтня ми зможемо працювати. Ми не можемо кожних два тижні зачинятися-відчинятися. Це завдає збитків».
Спільнота рестораторів Івано-Франківська просить про допомогу і вимагає:

1)  виключити заборону приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, кінотеатрів, торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення для «червоної» карантинної зони;

2) виключити обмеження щодо розкладу роботи таких закладів;

3) запровадити обмеження в роботі таких закладів виключно в частині дотримання санітарних вимог та зменшення кількості відвідувачів до 50 відсотків   у приміщеннях закладів.

Підприємці виступають за належну організацію роботи, а не повну заборону на діяльність.

Наслідки таких дій для економіки як місцевої так і державної будуть непоправними.

Нагадаємо, з 31 серпня Івано-Франківськ занесено до червоної карантинної зони. Відтак, заборонена робота закладів громадського харчування, закриті дитячі садочки та школи, транспорт працює в режимі спецперевезень.

Окрім Івано-Франківська обмеження на два тижні запроваджені у Калуші, Коломиї, Городенківському, Косівському та Тисменицькому районах.

Нещодавно у Франківську підприємці просили поліцію не штрафувати їх за роботу у карантин.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.