Афілійована з Фірташем компанія подала до суду на НКРЕКП – Коболєв

Економіка, Новини, Суспільство

Вимагають скасувати рішення регулятора, завдяки якому українська сторона може виконувати новий контракт на транзит російського газу.

Компанія ТОВ «Эгаз» подала до суду позов (№640/14265/20) проти Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Про це інформує Голос.if.ua з посиланням на сайт Судової влади України.

Предметом спору є визнання нечинною постанову «Про встановлення тарифів для ТОВ «Оператор ГТС України» на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на регуляторний період 2020-2024 роки».

«Афілійована з Фірташем компанія почала оскарження рішення українського регулятора, завдяки якому українська сторона може виконувати новий контракт на транзит російського газу. Той самий контракт, який гарантує більше 7 мільярдів доларів США доходів для нашої країни та побудований на європейських правилах. Зокрема на принципі «качай-або-плати», що гарантує отримання грошей незалежно від фактичних обсягів прокачки газу. Що так болить Газпрому. І на боротьбу з яким Москва вже кинула Медведчука з Тимошенко», – прокоментував подію голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо: асоціація газового ринку наполягає на підвищенні тарифів операторів ГРМ.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.