Зеленський підписав закон про гральний бізнес

Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор”.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

У графі “Дати та стан проходження” зазначається, що 11 серпня документ повернуто з підписом від Президента, повідомляє Голос.if.ua.

Нагадаємо, Верховна Рада 14 липня ухвалила закон “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор” (законопроєкт № 2285-д). Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав його 27 липня.

Серед основних пунктів закону — запровадження кримінальної відповідальності за організацію азартних ігор без ліцензії, дозвіл розташовувати зали з гральними автоматами лише у готелях, які мають три, чотири або п’ять зірок, регулювання “класичних” лотерей і вікові обмеження (грати в азартні ігри зможуть особи, старші 21 року). Запроваджуються обмеження щодо реклами гральних закладів, зокрема забороняється рекламувати азартні ігри як спосіб легкого збагачення.

Заборона на гральний бізнес діяла в Україні упродовж 11 років.

Раніше голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія не виключав, що Верховна Рада може звернутися до Президента з проханням повернути до парламенту закон “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор” з пропозиціями, оскільки під час розгляду поправок до документа були допущені деякі неузгодженості.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.