Івано-Франківщина: До свята Успіння Пресвятої Богородиці в Погонському монастирі оздоблюють мозаїкою колони

Новини, Суспільство

28 серпня в Монастирі Успіння Божої Матері, що в селі Погоня Тисменицького району, завжди людно.

Очікують на прощу й цьогоріч. Щоправда, через карантин, вочевидь, вона не матиме всеукраїнського масштабу, про що інформує Голос.if.ua з посиланням на ГОЛОС УКРАЇНИ.

Попри те, ченці готуються до прибуття паломників. Щороку на них тут чекає якась особлива обнова. Про вишитий художником Миколою Симчичем оригінальний іконостас уже начулися. За ескізом митця і в однаковому стилі із внутрішньою оздобою храму викладають мозаїкою 14 колон.

“Це так само іконостас, тільки вироблений із каменю. Спеціальна мозаїка випечена зі шматочків скла, пофарбованих та сформованих на квадратики розміром по 18 мм. Орнамент за готовим ескізом викладає відомий майстер Валерій Дідорак”, – розповідає Микола Симчич.

Весь процес митець сам і відстежує. Робота під молитовним супроводом настоятеля монастиря о. Никодима ладиться. Колони – частина центрального входу до храму. Над ним – викладений орнаментом дашок. Так само будуть оздоблені й сходи.

Богослужіння в монастирському храмі відбуваються щодня у передвечірній час. На свята та в неділю – і зранку. Остання проща до святого місця була 29 липня, з нагоди 155-річчя від Дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького. Піший похід здійснила молодь парафії Зіслання Святого Духа, що в Івано-Франківську.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.