У Калуші різко зросла захворюваність на пневмонії та ГРЗ. ЦРЛ переповнена

Здоров'я, Новини, Суспільство

За добу 4 серпня (станом на ранок 5 серпня) у Калуші та Калуському районі додалося 24 випадки коронавірусної інфекції.

Це найбільша кількість за один день з початку епідемії. Загалом COVID-19 на Калущині вже діагностували у 349-ти осіб, а 218 людей одужали. Таким чином, на Калущині є 131 підтверджений активний випадок захворювання, про це інформує Голос.if.ua   з посиланням на «Вікна».

У Калуській ЦРЛ станом на 5 серпня лікується 81 пацієнт із пневмоніями. Це дуже багато: за останній місяць кількість госпіталізованих в Калуську ЦРЛ з приводу пневмоній потроїлася.

Нагадаємо, Калуська ЦРЛ розгорнула 55 ліжок для лікування хворих з коронавірусом, згодом розгорнули ще 20 додаткових ліжок. У цілому — 75 ліжок, й, очевидно, що хворих у стаціонарі вже є більше.

На даному етапі лікарня фактично повністю заповнена. Можливості розгортати ще більше додаткових місць немає, а тому очікують рішення МОЗ про розгортання другої черги лікарень для лікування коронавірусної хвороби.

А зараз лікарня справляється з напливом пацієнтів за рахунок того, що частина з них були госпіталізовані з приводу інших захворювань (не пневмоній) і, відповідно, отримують медичну допомогу в інших відділеннях.

За словами Наталії Табачук, у пульмонологічному відділенні зараз є 74 пацієнти з пневмоніями, у відділенні інтенсивної терапії — троє, у тому числі один хворий підключений до апарату штучної вентиляції легень. Ще троє пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусу лікуються в інших відділеннях Калуської ЦРЛ, і одна дитина — в дитячій лікарні.

За останню добу на Калущині різко зросла й кількість людей з гострими респіраторними захворюваннями, які лікуються амбулаторно, — на 14. Станом на 5 серпня є 87 таких хворих.

За словами Наталії Табачук, у міську поліклініку в останні дні звертається дуже багато калушан з ГРЗ та пневмоніями. Такої кількості звернень з приводу цих захворювань у серпні в медичному закладі не пам’ятають.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.