У Тернополі пасажири потяга зчинили бунт – вимагали його зупинити у місті попри карантинну заборону

Новини, Політика, Суспільство

Як відомо, через віднесення Тернополя до «червоної» карантинної зони, у місті тимчасово скасовано зупинку низки поїздів далекого сполучення.

У Тернополі пасажири потяга зчинили бунт, щоб домогтися його зупинки у місті попри заборону «Укрзалізниці» – про це сьогодні на позачерговій сесії міської ради повідомив міський голова Тернополя, про що інформує Голос.if.ua  з посиланням УНІАН.
А також, він зазначив, що після того, як Тернопіль внесли до «червоної» карантинної зони, в мерію почали надходити повідомлення від місцевих жителів, які стали заручникам ситуації на залізниці. Він зачитав одне з них.
«Саме зараз перебуваємо у потягу №49, на який «Укрзалізниця» нам продала квитки учора вже після внесення Тернополя до «червоної» зони. Про те, що потяг не зупинятиметься у Тернополі, дізналися від провідниці. Начальник потяга вибачився і запропонував виходити у Хмельницькому або у Львові о першій годині ночі або о четвертій відповідно. Нас таких заручників – 15 лише в одному вагоні. Чому нас як злочинців етапують заблокованими в потягу без права і можливості вийти в рідному місті?», – озвучив повідомлення мер.

Він також повідомив, що сьогодні вранці люди таки домоглися зупинки потяга у Тернополі, який прибував з Херсона.

«Там їхало 85 тернополян, їхали батьки з дітьми, хворими на ДЦП. Тільки коли тернополяни вчинили бунт, керівник потяга таки погодився зупинитися і висадити людей в Тернополі», – розповів Надал.
За його словами, сьогодні вранці поліція також чинила спроби зупинити рух громадського транспорту в Тернополі. Відтак мер висловив обурення діями як керівництва держави, так і місцевої поліції, стверджуючи, що підстав для внесення Тернополя у червону зону немає.
«Замість порадитися з місцевим самоврядуванням, як разом вирішувати проблему, вони приймають рішення диктаторським силовим методом. Ми вже це проходили в 2013-2014 роках. Я закликаю керівників держави: не повторюйте помилок Януковича, погано закінчується. Я звертаюся до підрозділів поліції міста. Хочу вам нагадати гасло поліції 2014 року – «поліція з народом». Дійте в межах закону, але так, щоб не шкодити людям.
Я розумію, що вам приходять різні команди. Але є одна команда – це закон, це Конституція. Не знаєте як діяти – дійте по закону, по совісті, по честі. Думайте, що ви робите!», – закликав поліцейських міський голова.
Він також застеріг, що тернополяни в змозі відстояти свої конституційні права і забезпечити належне функціонування міста.
«Ми знаємо, як це робити, ми вміємо це робити. Але я впевнений, щоб Бог дасть нам розуміння мудро вийти з цієї ситуації, а уряду – скасувати своє неправильне рішення», – підсумував під час виступу мер.
Як повідомляв УНІАН, з 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
З понеділка, 3 серпня, червону зону встановлено у Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області. Зокрема, у цій зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів. У Луцьку та Тернополі тимчасово скасовано зупинку низки поїздів далекого сполучення.
Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.