Вандали вкрали форсунки з центрального фонтану Івано-Франківська (фото)

Кримінал, Новини

Невідомі зловмисники вкрали форсунки з фонтану на Вічевому майдані.

Про акт вандалізму свідомі мешканці вже повідомили комунальникам, інформує Голос.if.ua з посиланням на Ратушу.

Через це, ймовірно, фонтан працювати не буде.

ФОТО:Василий Климкович

Фонтан на Вічевому майдані побудований і відкритий на початку 50-х років 20 століття, він мав вигляд семигранну водойми з прикрашеною колосками чашею посередині. До кінця 1960-х років на цьому місці було споруджено будинок станції телефонно-телеграфного зв`язку, а фонтан перетворився в прямокутний басейн з кованими гратами, на якій були силуети оленів. Однак він не сподобався місцевим жителям, і новий, облагороджений варіант, явили погляду городян в 1981 році. Фонтан мав дві чаші, які перебували на різній висоті і були прикрашені кованими зображеннями різних морських істот.

Третій – сучасний – варіант фонтану був спроектований під керівництвом головного міського архітектора Ореста Коса. Його відкриття відбулося 21 серпня 2004 року та було приурочено до Дня незалежності України. Споруда представляє собою круглий басейн з чашею, під яку можна встати і милуватися водоспадом перед собою. У нічний час доби фонтан переливається різними кольорами і «танцює» під музичні композиції. Пульсуючі під музику каскади зробили Вічову площа улюбленим місцем зустрічей і прогулянок івано-франківців.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.