У Галицькому парку натрапили на незвичний червонокнижний гриб (фото)

Новини, Туризм

Попри те, що даний вид внесений до Червоної книги України, він не є рідкісним, і кожного року реєструються нові знахідки.

Про це пише Голос.if.ua з посиланням на сторінку Галицького національного природного парку.

Чергова знахідка квітохвісника Арчера (Clathrus archeri (Berk.) Dring) в Галицькому національному парку. Попри те, що даний вид внесений до Червоної книги України, він не є рідкісним, і кожного року реєструються нові знахідки. На території парку, як і України загалом, експансія цього гриба продовжується, і він поширений уже в межах трьох лісництв (Галицьке, Крилоське, Блюдниківське).

Оскільки вид інвазійний (родом з Австралії), в наступному виданні ЧКУ його, швидше за все, уже не буде.

Довідково:

Квітохвісник Арчера (Clathrus archeri (Berk.) Dring) — гриб родини веселкові (Phallaceae). Корінний вид у материковій Австралії й Тасманії, а в Європі й Північній Америці він інтродукований. У мовах країн, де росте цей гриб, його назва асоціюється з восьминогом, каракатицею або ж із квіткою. Гриб трапляється в Західній Україні. Занесено до Червоної книги України.

Світлина від Галицький національний природний парк.

Світлина від Галицький національний природний парк.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.