СБУ викрила схему постачання військової продукції та технологій до Росії (фото)

Кримінал, Новини
Приватні підприємці закуповували продукцію державних оборонних підприємств та продавали її до Росії.
Працівники Служби безпеки України викрили низку посадовців приватних компаній, які організували механізм незаконного постачання товарів військового призначення та подвійного використання, що виробляються державними оборонними підприємствами, до країни-агресора, інформує Голос.if.ua з посиланням на повідомлення прес-центра СБУ.

«Для документування схеми у липні Служба безпеки України провела низку обшуків на деяких оборонних підприємствах у Харківській, Київській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській та Полтавській областях. Керівництво державних оборонних підприємств під час проведення слідчих дій сприяло у наданні інформації щодо закупівель приватними компаніями товарів військового та подвійного призначення», – йдеться у повідомленні  прес-центру СБУ.

СБУ встановило, що приватні підприємці-організатори схеми закуповували продукцію державних оборонних підприємств для подальших незаконних поставок до Росії та інших країн. У відомстві припускають, що придбання військової продукції могло здійснюватися за сприяння працівників державних оборонних підприємств з порушеннями українського законодавства.

Також задокументовано, що до Росії учасники групи передавали деякі технології з виробництва української військової продукції.

За даними слідства, організатор протиправної оборудки – заступник директора одного з потужних російських підприємств, яке забезпечує продукцією військового призначення підрозділи російської армії та підприємства військово-промислового комплексу. Він пов’язаний з діючими та колишніми співробітниками ФСБ РФ.

Наразі про підозру у вчиненні замаху на контрабанду та порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, які вчинені у складі організованої злочинної групи, повідомлено організатору і трьом фігурантам кримінального провадження – посадовцям приватних компаній-постачальників.

Вирішується питання щодо кваліфікації дій інших учасників організованої злочинної групи, в тому числі – за ознаками злочину, передбаченого ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.