Ліквідувати наслідки негоди: Чехія фінансово допоможе Прикарпаттю

Новини, Суспільство

Рада Центральночеського краю прийняла рішення про виділення Івано-Франківській області фінансової допомоги на подолання наслідків нещодавньої повені у сумі 100 тисяч чеських крон (близько 4400 доларів США).

Як повідомила пресслужба ІФ ОДА, про це у Facebook розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс, пише Голос.if.ua з посиланням на  Фіртку.

Як зазначила гейтманка Центральночеського краю Ярослава Покорна-Єрманова, край був першим, хто свого часу надав допомогу італійському регіону Лаціо у зв’язку з пандемією коронавірусу. Зараз, за її словами, край охоче відгукнувся на запит Посольства України й надасть допомогу населенню західної України, яке постраждало від катастрофічних повеней.

«Щиро дякую Раді Центральночеського краю та особисто пані гейтманці, –  відзначив Євген Перебийніс, – за солідарність та допомогу».

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.