Військові проходять навчання в умовах міської забудови

Новини, Суспільство

У Чорному морі триває активна фаза українсько-американських навчань «Sea Breeze 2020». Про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Воїн-інфо

Від української сторони до морської фази багатонаціональних навчань «Sea Breeze 2020» залучаються корабельно-катерні тактичні групи ВМС України та Морської охорони ДПСУ.

Одним з перших епізодів навчань стало ведення патрулювання визначених морських ділянок в режимі активного радіообміну інформацією, відпрацювання тактичного маневрування з ухиленням від атак противника та відбиття швидкісних малорозмірних цілей у морі із застосуванням озброєння.

Слід підкреслити, що спеціально для участі в цьогорічному «Sea Breeze» в Чорне море увійшло корабельне з’єднання НАТО ‒ Друга постійна військово-морська група (SNMG2).

Навчання «Sea Breeze 2020». Фото: Міноборони

До сил і засобів повітряного компонента навчань входять літаки тактичної авіації Повітряних Сил України та вертольоти морської авіації національних ВМС, які взаємодіятимуть з патрульним протичовновим літаком P-8 Poseidon ВМФ США.

Додатково літаки F-16 разом з бойовим кораблем ВМФ США, дронами та літаками спецоперацій відпрацьовували знищення «добре укріпленої цілі», включаючи тактичні сценарії із застосуванням крилатих ракет, йдеться у повідомленні командування силами ПС США в Європі та Африці.

Управління українсько-американськими навчаннями здійснюється шляхом дистанційної інтеграції штабів із застосуванням стандартів НАТО.

Варто наголосити, що якісному проведенню цьогорічних міжнародних військових навчань «Sea Breeze», як і в попередні роки, знову намагається перешкодити Чорноморський флот Російської Федерації.

Країна-агресор в рамках «раптової перевірки боєготовності військ» оголосила про проведення своїх військово-морських навчань. Як і очікувалось, російські «ділянки навчань» майже впритул проходять, а в декількох місцях і взагалі перетинаються із морськими зонами практичних стрільб кораблів-учасників «Sea Breeze 2020».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.