На Тисмениччині будують виробничий комплекс із видобутку та переробки вапна (фото)

Економіка, Новини

4 липня заклали капсулу під будівництво нового виробничого комплексу із видобутку та переробки вапна ТОВ «Галвапно» у селі Довге Тисменицького району, про це інформує Голос.if.uа.

«Прихід на Прикарпаття нового інвестора – це важлива подія для області, – наголосив голова ОДА Віталій Федорів. – Реалізація проекту дасть змогу створити виробництво із видобутку та переробки вапна, нові робочі місця та залучити значний фінансовий ресурс для розвитку громади».

За словами керівника області, сучасні технології, які використовуватимуться на підприємстві, забезпечать дотримання екологічних норм під час виробництва відповідно до європейських стандартів. Разом з тим, ТОВ «Галвапно» надаватиме соціальну підтримку громаді, сприятиме розвитку інфраструктури, інформує “Галка” з посиланням на ОДА.

Своєю чергою керівник підприємства Ілля Марчевський зазначив, що для втілення проекту буде вкладено 200 мільйонів гривень. Вже до кінця року підприємство розпочне свою роботу та зможе забезпечувати до 18-20 відсотків потреб вітчизняного ринку, який сьогодні постачається в Україну із країн ближнього зарубіжжя.

«Все обладнання, яке використовуватиметься на підприємстві, буде іноземного походження, зокрема італійського, із дотримання всіх міжнародних стандартів якості, – підкреслив керівник. – Робота виробничого комплексу, де працюватиме в основному місцеве населення, забезпечить виготовлення вапна і всіх його різновидів, які сьогодні мають значний попит серед споживачів».

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.