“Івано-Франківськгаз” закликає прикарпатців сплатити борги за доставку газу (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Сплатити борги або залишитися без субсидії. А далі – й без газопостачання.

Над цим нині варто замислитися тим прикарпатцям, які заборгували за доставку блакитного палива. А це – понад 80 відсотків субсидентів. В «Івано-Франківськгазі» налаштовані рішуче. Адже їм недоплатили 16,5 мільйонів гривень, пише Голос.if.uа.

Це стосується тих споживачів, в яких наявна заборгованість більше трьох місяців. Та є й ті, хто не оплачував послугу із доставки газу від початку року. Це – 70 тисяч газифікованих домоволодінь Івано-Франківщини. З цією категорією споживачів працівники газорозподільної компанії нині працюють окремо. І уже – через суд.

Наприкінці весни, коли здійснювався перерахунок субсидій, понад 4-м тисячам прикарпатців відмовили у наданні пільг на оплату комунпослуг. Саме через заборгованість, наголошують газівники.

На час карантину «Івано-Франківськгаз» не застосовує штрафні санкції і не припиняє доставку палива боржникам. Однак, після його завершення, борг стане причиною для негайного відключення газопостачання. І нарахування пені. Газівники нагадують, заробітна плата працівникам компанії здійснюється саме за рахунок плати за доставку газу. Крім того, ці кошти вкрай потрібні для підготовки до опалювального сезону.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.