Митці з різних куточків України гончарили на Говерлі (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

12 гончарів зі своїми сім’ями 18-го липня підкорили Говерлу. На гору винесли гончарне коло та інші інструменти. Навіть погода не завадила їм погончарити на найвищій точці України.

Участь в акції “Говерла гончарює” взяли представники із Волинської, Львівської, Тернопільської областей та міста Київ пише Голос.if.ua, повідомляє Суспільне.

Наймолодший гончар, який підкорив Говерлу, – Юстим Івашків. Хлопчику вісім років. За гончарське коло сів понад чотири роки тому. Хлопець хоч недавно в цій справі, але вже встиг продати декілька свої горняток.

“Я ще вчуся, вмію чашки робити. Мене вчить мій тато. Найважче для мене – зцентрувати”, – каже Юстим.

На гору піднімається разом із сім’єю – батьком Сергієм, мамою Алою та старшим братом Назаром. Усі вони гочарять.

Митці з різних куточків України гончарили на Говерлі

За словами організаторки акції, голови громадської організації “Не святі горшки ліплять” Уляни Джигринюк, фестиваль гончарів організовують чотири роки поспіль. Проте цьогоріч через карантин можуть провести його тільки онлайн.

“Цією акцією ми хочемо показати єднання душ, сердець та споріднених людей, які хочуть спільно підкорити нові вершини та гончарити на найвищій точці України. Карантин цьому дуже сильно посприяв. Всі митці-ремісники живуть з ярмарків, але їхню роботу призупинено. В нас з’явилося більше часу на творчість та різні ідеї”, – розповіла розповіла Уляна Джигринюк.

Митці з різних куточків України гончарили на Говерлі

До слова, гроші на організацію цьогорічного фестивалю “Не святі горшки ліплять” виграли у конкурсі Українського культурного фонду. Проведуть його онлайн з 28 по 30 серпня.

Митці з різних куточків України гончарили на Говерлі
Митці з різних куточків України гончарили на Говерлі
Митці з різних куточків України гончарили на Говерлі

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.