Міграція в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенців (інфографіка)

Новини, Суспільство

В Україні станом на 13 липня зареєстровано 1 млн 449 тисяч 157 внутрішньо переміщених осіб.

Як змінювалася міграція українців з окупованих територій Криму і Донбасу, інформує Голос.if.ua з посиланням на «Слово і діло».

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість переселенців збільшилася на 59 тисяч 365 осіб. А в порівнянні з травнем кількість зареєстрованих переселенців зросла на 1 тис 922 людини.

Найбільше переселенців живуть на Донбасі: 510,9 тис осіб в Донецькій області та 280,5 тисяч – в Луганській. У Києві живуть більше ніж 160 тисяч внутрішньо переміщених осіб, в Харківській області – 134,4 тисячі. Найменше переселенців в західних областях: у Тернопільській області – 2,1 тисяча, в Чернівецькій – 2,4 тисячі, в Рівненській – трохи більше ніж 3 тисяч.

Карантин і коронавірус позначилися на динаміці міграції в Україні – кількість зареєстрованих переселенців істотно не змінилася. У Києві за місяць зареєструвалися ще майже 700 переселенців, в Київській області – 380 осіб, в Харківській і Одеській – більше ніж 200. Знімалися переселенці з реєстрації в Кіровоградській, Рівненській, Волинській та Житомирській областях.

У червні держава виплатила внутрішньо переміщеним особам 243,9 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За аналогічний період 2019 року ця сума склала 249 млн грн.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.