Подробиці захоплення заручників у Луцьку: в МВС назвали справжнє ім’я терориста (фото)

Кримінал, Новини

У Міністерстві внутрішніх справ назвали справжнє ім’я нападника, який утримує в заручниках пасажирів автобуса в центрі Луцька.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пише Голос.if.ua з посиланням на Волинські новини.

Раніше повідомлялось, що вранці у Луцьку терорист захопив автобус із 20 заручниками.

За словами Геращенка, справжнє ім’я терориста, який називав себе «Максим Плохой» – Максим Степанович Кривош.

«Підозрюваним у захопленні заручників є Кривош Максим Степанович 06.11.1975 р.н. Уродженець селища Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий. Відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів», – написав Геращенко.

Чоловік відсидів кілька термінів у місцях позбавлення волі.

В 1999 році отримав громадянство, жив у Луцьку на бульварі Дружби Народів. У 2014 він продав квартиру, одружився під час перебування в тюрмі.

17.06.1994 Луцький міський суд Волинської області – Арт. 142 років. 2 (пограбування); мистецтво. 143 років. 2 (Шахрайство) з Мистецтв. 144 років. 2 (Вимагання), мистецтво. 222 років. 1 і г. 3 (незаконне зношення, зберігання, збору, виготовлення та продаж вогнепальної або холодної зброї, бойове приладдя та вибухівки).
07.11.2005 Луцьк Гордацький суд Волинської області – Мистецтво. 222 років. 1 (шахрайство з фінансовими ресурсами), арт. 257 (Бандитизм), ст. 189 років. 4 (Вимагання), мистецтво. 263 років. 1 (Незаконне лікування зброї, боєприпасів чи вибухівки).

Саме там він і написав свою книгу «Філософія злочинця».

Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих та навіть після виходу з в’язниці перебував у полі зору поліції. Зі слів людей, які його пізнали, чоловік справляв враження адекватної людини, щоправда, дивакуватої. Він часто міняв номери телефонів і мало говорив про себе конкретної інформації.

Також з офіційних джерел стало відомо, що Максим Кривош примусово лікувався у психіатричній лікарні.

Нагадаємо, в області ввели оперативний план «Заручник», відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.