У Франківську розширюють Будинок нічого перебування

Суспільство

Будинок нічного перебування розширюється. Тут виділили додаткові приміщення на першому поверсі, де якраз тривають роботи з капітального перепланування.

Відтепер простір закладу вдасться розділити, що допоможе розширити комплекс соціальних послуг, пише Голос.if.ua з посиланням на сайт міського голови.

Як пояснює директор «Будинку нічного перебування» Іван Боберський, тут відбудуться капітальні зміни. У підвальному приміщенні перебуватимуть ті, хто тимчасово звернувся у заклад, але не виявляє бажання змінити спосіб життя та ще потерпає від різного роду залежності. На 1 ж поверсі – люди, що пройшли адаптацію та готові повернутися до нормального життя. Усі кімнати обладнані санвузлом. Також на поверсі облаштовують душ та кухню, де люди зможуть приготувати їсти.

«Нове приміщення налічує 6 кімнат. У них зможуть поселитися ті, хто вже адаптувався. У старому, підвальному, прийматимемо ще тих, хто ще у стані залежності. Їм допомагатимемо боротися та наново інтегруватися у суспільство. Як тільки це відбудеться, ми пропонуватимемо таким особам переселитися на 1 поверх. Окрема локація, з окремим входом та повністю відокремлена від іншої частини приміщення – це для людей, що постраждали від домашнього насильства. Наразі виділяємо для них 2 кімнати. Постраждалих сюди можуть направити соціальні служби», – розповідає директор Іван Боберський.

Окрім збільшення територіального, планують також залучити нових працівників. Зокрема медиків, що зможуть стежити за станом здоров’я та психолога. Він допомагатиме пережити важкий період та повернутися до звичного життя.

Іван Боберський зізнається, що всі долі – дуже різні і не кожна історія закінчується хепі-ендом. Та все ж є випадки, які надихають і яскраво демонструють потрібність і важливість цього закладу. Зокрема, прикладом такої успішної роботи називає художника-безхатька. Йому минулого року організували виставку картин. Зараз він проживає у геріатричному пансіонаті, де йому виділили кімнатку під творчу майстерню. І такі історії допомагають працювати і рухатися далі.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.