Жертвам зґвалтування і побиття Кабмін вирішив платити компенсацію

Новини, Суспільство

Міністр юстиції Денис Малюська заявляє, що усі, хто постраждав внаслідок насильницьких злочинів (зґвалтування, тяжкі тілесні ушкодження, вбивства близьких родичів), законом належно не захищені.

Про це написав Малюська у Facebook, про це повідомляє  Голос.if.ua.

Він наголосив, що кожна людина, яка постраждала внаслідок насильницьких злочинів, отримуватиме компенсацію з держбюджету, а потім цю суму стягуватимуть зі злочинця.

“Сьогодні Кабмін підтримав наш законопроєкт, яким запроваджується механізм відшкодування шкоди потерпілим внаслідок насильницьких злочинів (зґвалтування, тяжкі тілесні ушкодження, вбивства близьких родичів). Кожна людина, яка постраждала внаслідок насильницького злочину, отримуватиме компенсацію від держави”, – йдеться у повідомленні.

За словами міністра юстиції, розмір мінімально можливого платежу становитиме 40% прожиткового мінімуму. Але фактичні розміри компенсацій встановлюватиме Кабмін, виходячи з наявних коштів у бюджеті.

Виплати здійснюватимуть регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Окрім того, кожен, хто вчинив злочин або кримінальний проступок, сплачуватиме спеціальний збір на відшкодування шкоди, завданої насильницькими кримінальними правопорушеннями.

“До речі, своєю ініціативою ми не придумуємо велосипед. Створення фонду працює у країнах ЄС та передбачене Європейською конвенцією про компенсацію збитків жертвам насильницьких злочинів 1983 року”, – підсумував Малюська.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.