На Прикарпатті тривають жнива

Новини, Суспільство

В області в активну фазу входить жнивна кампанія.

Про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на начальника відділу виробництва та переробки продукції рослинництва, садівництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Дмитро Гофмейстер, який з робочою поїздкою відвідав Тлумаччину, пише

На сьогодні господарство ТОВ “Штерн Агро” молотить озимий ячмінь, який видає подекуди до 70 ц/га зерна. Вологість зерна в межах допустимої. Це одна з перших культур, яка розпочинає жнива на теренах Прикарпаття. Надалі  – до обмолоту площі з озимим ріпаком, озимою пшеницею та іншими ранніми зерновими культурами.

Місцями, через затяжні дощі, зернозбиральна техніка не може вийти у поле. Проте аграрії сподіваються отримати валовий збір зерна не менше, як минулого року попри примхи погоди.

Довідка від Голос.if.ua:

У поточному році в області до збирання підлягає 153 тис га зернових та зернобобових культур, з них озимих зернових понад 70 тис га.

Обмолочено понад 10 тис га озимого ячменю при середній врожайності 52 ц/га.

Господарствами області завершено налагодження та підготовку зерноочисної техніки до жнив. Наявних елеваторів достатньо для доробки та зберігання врожаю поточного року.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.