Не ламайте децентралізацію через коліно: Савчук виступила проти тривладдя на території однієї громади

Новини, Суспільство

Парламент готується до голосування постанови 3650 про утворення та ліквідацію районів, яка викливає пільше питань, аніж відповідей.

Народна депутатка Оксана Савчук, яка представляє у Верховній Раді громаду Івано-Франківська, просить врахувати думку представників місцевого самоврядування, які не підтримують постанову 3650, пише Голос.if.ua з посиланням на Версії.

“Перед голосуванням постанови 3650 про утворення та ліквідацію районів хочу звернутись до колег депутатів не ламати децентралізацію шляхом створення тривладдя. Незрозуміло коли обласні центри набувають статусу районних. Так на території однієї громади хочуть сформувати – ОТГ міста, району та області. Суть децентралізації ламають через коліно.
Які будуть повноваження в районних радах? Невідомо. Якими ресурсами буде розпоряджатись районна рада? Невідомо.
Вважаю, що не варто створювати конфлікти шляхом неправильних законадавчих ініціатив. Давайте почуємо представників місцевого самоврядування і не будемо підтримувати постанови, які не вирішують питання, а породжують безліч запитань. Усі рішення маємо приймати з чітким розумінням розвитку місцевого самоврядування”, – йдеться в дописі Оксани Савчук.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.