12 липня: день в історії, свята, іменини та народні прикмети

Новини

12 липня православні люди всього світу відзначають Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Також в цей день традиційно закінчується Петрів піст,про це повідомляє Голос.if.ua.

Петро й Павло особливо шануються в православ’ї. Апостол Петро є уродженцем міста Віфсаїди, він разом зі своїм братом, апостолом Андрієм, жив у Капернаумі, займаючись рибальством. Ім’я Петро дав йому сам Ісус, а при народженні його іменували Симоном. У євангельському оповіданні життя Петра висвітлене більше, ніж інших апостолів, адже він був удостоєний близькості до Самого Господа.

Саме Петро вважається найбільш сміливим проповідником Євангелія. Тільки в день П’ятидесятниці йому вдалося навернути до своєї віри 8 тисяч осіб.

Апостол Павло в при народженні іменувався Савлом. Але після звернення до Ісуса він став називатися Павлом. Народився цей апостол в Тарсі. Він також сильно попрацював над поширенням віри в Христа і заслужено отримав звання «стовпа» Церкви Христової, будучи первоверховним апостолом.

Обидва святі померли в муках при імператорі Нероні. Їх пам’ятним днем у православних християн вважається саме це свято.

Іменини

Петра, Павла, Григорія.

Народні прикмети

12 липня відзначається день пам’яті славних і всехвальних первоверховних святих апостолів Петра і Павла. Цей день вважається верхівкою літа. Наші пращури помітили, якщо ясно на Петрів день – рік буде хорошим, а якщо дощ – 40 днів ще буде негода. Найчастіше цей день сухий, спекотний, світлий.

З цього приводу існувала приказка: “Петро-Павло жару добавили”. Якщо зозуля кує після Петрового дня, то, значить, літо буде хороше, довге і сніг нескоро випаде.

12 липня: історія в картинках

1804 – помер Олександр ГАМІЛЬТОН, секретар Джорджа ВАШИНГТОНА,перший міністр фінансів США.

1854 – народився Джордж ІСТМЕН, винахідник і перший виробник фотокамери “Кодак”

1855 – помер Павло НАХІМОВ, адмірал, командуючий Чорноморським флотом.

1910 – помер Чарльз РОЛЛС, англійський автомобіліст, авіатор, один із засновників компанії “Роллс-Ройс”.

1950 – народився Ерік КАРР, ударник американської групи Kіss

1958 – народився Валерій Кипелов, соліст гурту «Арія»

12 липня відзначається День Святої Вероніки (покровителька фотографії).

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.