До зведеного бюджету Прикарпаття сплачено майже 364 мільйони податку на прибуток

Новини, Суспільство

Підприємства Івано-Франківщини впродовж січня-червня 2020 року перерахували до зведеного бюджету 363,9 мільйона гривень податку на прибуток, що на 72 мільйони гривень більше ніж за відповідний період 2019 року.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, передає Голос.if.uа.

Зокрема до державного бюджету надійшло 326,2 млн грн податку на прибуток, а місцеві бюджети отримали – 37,8 млн гривень.

Найбільші надходження податку на прибуток до державного бюджету забезпечили суб’єкти господарювання, які обліковуються в Івано-Франківському управлінні – 132,5 млн грн та в Калуському управлінні – 50,0 млн гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст.136 цього Кодексу від бази нарахування, визначеної згідно зі ст. 135 цього Кодексу. Базова (основна) ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарний квартал, півріччя, три квартали та рік. При цьому податкова декларація розраховується з наростаючим підсумком.

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого податковим кодексом для подання податкової декларації.

Водночас зазначаємо, що Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу щодо адміністрування податку на прибуток.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.