Декілька хитрощів використання цукру в повсякденному житті

Новини, Суспільство

15 лайфхаків з цукром.

Вибачте, але рецептів смачних десертів у цій статті не буде. Ми пропонуємо використовувати цукор по‑іншому — з користю для життя і здоров’я. Про це інформує Голос.if.uа.

Для здоров’я

Заспокойте дитину

За результатами деяких досліджень, діти, яким пропонували солодку водичку перед імунізацією (1 ч. л. цукру на 4 ч. л. води) легше переносили біль від ін’єкцій. Виходить, що порада Мері Поппінс «Щоб випити ліки — ложку цукру додай!» не така вже й погана. Але порадитися з педіатром все ж варто.

Вилікуйте рани

Англійські вчені провели цікаве дослідження. Протягом шести місяців фахівці з допомогою цукру лікували пролежні і незагойні рани, які погано реагують на традиційне лікування, у 21 пацієнта. Бактеріям для виживання необхідна волога, а цукор витягував її з ран і підсушував шкіру — пошкодження гоїлися швидше.

При опіку язика

Випадково ковтнули гарячий чай або переборщили зі спеціями? Печіння зменшиться, якщо розсмоктати в роті щіпку цукру чи шматочок рафінаду.

При укусах комах

Цукрова вода зменшує біль від укусів бджіл, ос та інших комах. Змішайте цукор і воду в рівних пропорціях і прикладіть розчин до ранки. Тримайте компрес до зменшення болю, зазвичай достатньо 15-20 хвилин.

Позбавтеся від гикавки

Якщо вас замучила гикавка, з’їжте ложку цукру. Зерниста текстура продукту сприяє легкому подразненню стравоходу та відновленню роботи діафрагмальних нервів.

Для дому і саду

Очистить руки

Якщо ви сильно забруднили руки, додайте велику кількість цукру в рідке мило. Такий засіб діє як абразив, очищаючи шкіру навіть від найсильніших забруднень.

Продовжте життя квітів

Зрізаний букет простоїть довше, якщо поставити його в слабкий розчин оцту (2 ч. л. оцту на літр води). Не забудьте додати в рідину 3 ч. л. цукру — це додаткове харчування для ослаблих рослин. Для кращого результату міняйте воду щодня.

Залучіть метеликів

Щоб залучити метеликів на свою ділянку, приманить їх цукровим сиропом. Для його приготування необхідно змішати цукор і воду в рівних пропорціях, довести сироп до кипіння і дати йому охолонути. Потім приготуйте розчин, розмішавши 1 ч. л. сиропу і 6 крапель соєвого соусу в половині склянки води. Нанесіть його на кору дерев, хвіртку або камені за допомогою губки для посуду або малярської кисті.

Позбавтеся ос

Якщо вас здолали оси, пора приймати рішучі заходи. Змішайте дві частини цукру з однією частиною води і доведіть розчин до кипіння. Коли він охолоне, перелийте сироп в банку і поставте її на поріг будинку. Частування обов’язково приверне комах, а липка текстура не дозволить їм вибратися з ємності.

Видаліть плями від трави

Щоб вивести пляму від трави, змішайте цукор з невеликою кількістю води до стану пасти. Нанесіть її на забруднене місце і залиште на 1-2 години. Потім виперіть одяг звичайним способом.

Для кухні

Очистить техніку

Якщо ваша кавомолка або блендер почали видавати неприємні запахи, влаштуйте їм генеральну чистку — наприклад, подрібнивши приладом звичайний цукровий пісок. Він витягне з чаші весь застарілий бруд і видалить неприємний аромат.

Приготуйте ванільний цукор

Зробіть надріз вздовж стручка свіжої ванілі і покладіть його в банку з цукром. Накрийте ємність кришкою і залиште на тиждень. Інфузірованим цукром можна урізноманітнити смак чаю, кави, какао або домашнього морозива. Приголомшливий Аромат!

Захистіть сир від цвілі

Помістіть в ємність, у якій зберігається твердий сир, шматочок цукру — щоб захистити продукт від білої плісняви і черствіння.

Продовжте термін зберігання випічки

Складіть хліб та іншу випічку в контейнер з кришкою, що щільно закривається і покладіть в нього кілька кубиків рафінаду. При такому способі зберігання випічка надовго залишиться свіжою і м’якою.

15 лайфхаків з цукром.

Вибачте, але рецептів смачних десертів у цій статті не буде. Ми пропонуємо використовувати цукор по‑іншому — з користю для життя і здоров’я.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.