У Франківську рієлтори влаштували протест: виступають проти узаконення “рієлторської монополії” (відео+фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 10 липня, ріелтори Івано-Франківська вийшли на протест проти законопроекту “Про ріелторську діяльність”.

На пікет протестувальники зібрались на площі перед готелем “Надія”, інформує Голос.if.uа з посиланням на Фіртку.

Голова Івано-Франківського обласного відділення асоціації фахівців з нерухомості України Слюсаренко Нестор переконує, що акція є мирною.

“Законопроєкт запроваджує створення бази даних про об’єкти нерухомості, де буде розміщено всю інформацію про них. Вона буде належати приватним особам. А це в свою чергу – порушення Конституційних прав. Цей законопроєкт не захищає професію ріелтора, а, навпаки, знищує її через свій низький освітній поріг, закладений в ньому”, – поділився Слюсаренко Нестор.

Також чоловік наголосив, що згідно із законопроєктом ріелтором зможе стати будь-який громадянин України, який досяг повноліття і здобув базову середню освіту. Законопроєктом не передбачено умов переходу для вже існуючих сертифікованих спеціалістів, що пройшли не одні курси.

“Ні законопроекту, який дає шанс корумпованій схемі з непередбачуваними наслідками. Ми хочемо, щоб цей законопроєкт або скасували, або переглянули і додали правки. Потрібно, щоб врахували думку ГО і запросили до діалогу ріелторів”, – сказав Слюсаренко.

За останні 10 років ринок пройшов значні зміни та став більш професійним. Існують вже створені громадські організації, а в законопроєкті передбачено створення організації «без дня рік», про яку немає жодних даних і не зрозуміло, хто до неї входитиме. І ця ж організація займатиметься повним врегулюванням всіх положень і норм щодо рієлтерської діяльності.

“Десь є ризики того, що буде виключена робота ріелтора як така, тому що заклали досить низькій поріг: щоб стати ріелтором потрібно досягти 18 років і мати середню освіту. За останні 10 років ринок України став куди цивілізованішим. Ми вважаємо, що в законопроєкт треба включити думку ріелторів. Ми – за уважне та належне доопрацювання і внесення правок до законопроекту №3618”, – заявила представниця відділення асоціації Юлія Коровіна.

Зрештою, протестувальники наголосили, що законопроєкт не може бути двозначним, він має бути чітким та зрозумілим.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.