Хаббл зробив знімок неймовірно швидкої галактики

Новини, Суспільство

Ця галактика знаходиться в сузір’ї Скульптор і рухається в напрямку від Чумацького шляху.

Космічний телескоп Хаббл зробив знімок галактики, яка рухається з неймовірно великою швидкістю, пише Голос.if.uа з посиланням на УНІАН..

Фото розміщено на офіційному сайті обсерваторії. На знімку показана спіральна галактика NGC 7513. Розташована на відстані близько 60 млн світлових років, вона знаходиться в сузір’ї Скульптора в південній півкулі, пишуть Версії з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється, ця галактика рухається з вражаючою швидкістю – 1564 кілометра в секунду. І вона рухається в напрямі від нас.

Для порівняння, Земля обертається навколо Сонця зі швидкістю близько 30 кілометрів на секунду. У той час як деякі галактики, такі як Чумацький Шлях і галактика Андромеди, виявляються в гравітаційному тяжінні один одного і в кінцевому підсумку зливаються разом, переважна більшість галактик у Всесвіті, схоже, віддаляються одна від одної. Це явище пов’язане з розширенням Всесвіту.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.