На Івано-Франківщині двоє громадян намагались дати хабара поліцейським

Кримінал, Новини

Минулих вихідних неправомірну вигоду двоє прикарпатців пропонували патрульним поліцейським та працівникам сектору реагування патрульної поліції Долинського відділення поліції. Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження.

Про це інформує Голос.if.uа з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

В першому випадку, на одній із вулиць Івано-Франківська патрульні поліцейські за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Lexus», під керуванням 39-річного місцевого мешканця. У ході перевірки документів інспектори помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Правопорушник погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці події, як результат – 0,24 проміле.

В подальшому чоловік виявив бажання повторно пройти освідчення в медичному закладі.

По дорозі до медзакладу, щоб уникнути відповідальності водій неодноразово звертався до поліцейських з пропозицією вирішити це питання за допомогою грошей, але інспектори наголосили, що все фіксується згідно чинного законодавства. Також патрульні попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за спробу дачі хабара. Та водія це не зупинило – він залишив на пасажирському сидінні службового авто 800 доларів США.

Патрульні склали на водія-порушника адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП.

Наступний факт задокументований у Долині. Працівниками сектору реагування патрульної поліції за порушення ПДР було зупинено автомобіль «Фольксваген Гольф», яким керував 21-річний місцевий мешканець. Під час перевірки документів поліцейські виявили підробку свідоцтва про реєстрацію вказаного транспортного засобу. За не вилучення автомобіля чоловік намагався поліцейським надати неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень.

В обох випадках правоохоронці відмовилися від пропозицій та негайно повідомили про інцидент керівництво. На місце події прибули слідчо-оперативні групи, які задокументували протиправну діяльність вказаних осіб.

Наразі вирішується питання про оголошення правопорушникам підозри у скоєнні вищевказаних кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За скоєне передбачено покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадуємо, за надання неправомірної вигоди поліцейському – передбачена кримінальна відповідальність.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.