У Франківську жінці, яка працювала у порностудії, присудили умовний термін

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо уродженки Львівської області, яка виготовляла, зберігала з метою розповсюдження та збувала відеопродукцію порнографічного характеру, про це інформує Голос.if.uа з посиланням на Галичину.

У період з вересня 2015 року по січень 2018 року в орендованій квартирі особа, матеріали кримінального провадження щодо якої виділено в окреме провадження, розмістив спеціально придбані освітлюючі пристрої, штативи та комп`ютер, який підключив до всесвітньої мережі Інтернет та встановив Інтернет ресурс, який надає можливість розповсюдження порнографічної відеопродукції клієнтам за грошову винагороду, і таким чином створив місце розпусти – порностудію.

Також він підшукав кількох осіб, яких схилив до вступу з ним у статеві акти з метою виготовлення відеозображень таких статевих актів, їх подальшого розповсюдження та збуту відвідувачам спеціалізованих сайтів всесвітньої мережі Інтернет.

У порностудії виготовили кілька сотень відеофайлів з порнографічним змістом.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину у пред`явленому обвинуваченні визнала повністю. Пояснила суду, що з організатором порностудії вона мала близькі відносини.

Зустрічалися у квартирі, яку він орендував, там вони зняли кілька відео для домашнього перегляду. Жодних коштів за відзняті відео вона не отримувала. Приблизно через 2-3 місяці вона дізналася, що у нього є інші дівчата, з якими він має відносини.

Крім того, пояснила, що боялася його, намагалася розірвати їхні відносини, однак він погрожував їй, що розповсюдить відзняті відео серед знайомих, вона зазнає сорому. В поліцію не зверталася, бо мала сильні почуття до нього.

Обвинувачена визнала всі викладені обставини, що зазначені в обвинуваченні, зокрема кваліфікацію дій та її роль при вчиненні злочину. Розкаялась у вчиненому, просила суворо її не карати, врахувати її вік, те, що вона має намір працевлаштуватися.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 301 ч. 3 КК України та визначити покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України – у виді одного року шести місяців позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов`язаною з виготовленням та розповсюдженням творів, зображень, кіно та відеопродукції, а також будь-якої інформації на вебресурсах у мережі Інтернет, строком на один рік.

На підставі ст.75 КК України суд звільнив від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк – один рік.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.