Франківцям перерахують податок за землю — Руслан Марцінків

Новини, Суспільство

Іванофранківці отримали повідомлення про сплату земельного податку, де суми, які необхідно сплатити за землю, суттєво зросли.

Ситуацію прокоментував у соцмережі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформує Голос.if.uа з посиланням на “Вікна”.

“Зранку мав розмову з податковою щодо нарахування величезного податку на землю. Дійшли до порозуміння, що потрібно перерахувати ті суми, на які людям прийшли платіжки! В п’ятницю буде позачергова сесія міської ради, на якій ми відрегулюємо механізм нарахування податку”, — наголосив міський голова.

Крім того, Руслан Марцінків закликав франківців зараз не платити податок, а дочекатися перерахунку.

“Буквально найближчим часом відбудеться перерахунок, щоб люди платили такі ж суми, як, наприклад, в минулому році. Хочу вибачитися за те, що десь не спрацювали так, як то потрібно. Шукаємо можливість, щоб люди не переплачували. Вважаю, що це неправильно”, — зазначив очільник міста.

Нагадаємо, іванофранківці шоковані збільшенням плати за землю, адже порівняно з минулим роком вона зросла у рази. Податківці розраховують суму індивідуально кожній особі та за окремою ділянкою відповідно до нормативно-грошової оцінки землі. При цьому враховують і ставку земельного податку, встановлену міською радою. Торік вона затвердила нову цифру: замість 0,03 (сотих) —  1 відсоток від оцінки. Міський голова ж запевняє, що ставки податку не змінювали впродовж останніх 4-ох років.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.