Через повінь у Франківську затопило котельню на Тролейбусній

Новини, Суспільство

Котельня, що на вулиці Тролейбусна, 40а, найбільше відчула на собі удар цьогорічної повені. Рівень води в основному приміщенні котельні сягнув відмітки 30 см, про це інформує Голос.if.uа з посиланням на ДМП “Івано-Франківськ теплокомуненерго”. 

Станом на 26 червня вода, загалом, зійшла, залишилися відмітки на стінах від намулу. Здавалося, що вже стихія заспокоїлася. Проте 28 червня, коли негода завдала потужного удару градом і дощем по Угринову і Ямниці, понищивши всю городину, потоки води знову залили приміщення котельні.

«Станом на 30 червня працівники котельні прибрали мул та навели лад в основному приміщенні, відкачали воду від основи котла, яка за технологією розташована нижче нульової відмітки котельні більше, ніж на метр. Тепер залишається видалити грубий шар намулу, що залишила повінь, і просушити приміщення», – йдеться у дописі.

Комплекс подачі деревинної сировини до топки котла поки що залишається затопленим водами. Та насосне обладнання вкрай потрібне також і для відкачування води з багатьох теплових камер, теплових тепломагістралей, що опинилися під час повені затопленими. Все це забирає дорогоцінний час, необхідний для виконання основних завдань з підготовки до нового опалювального сезону 2020/2021 рр.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.