Коломия – місто натхнення (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Незабутні враження необов’язково шукати на краю світу, перетинати кордони, моря, континенти та океани задля нових емоцій чи екстриму.

Дивовижне – зовсім поруч. Не вірите? Побачте найкрасивіше місто Прикарпаття і ви неодмінно захочете повернутися сюди ще хоч раз, щоб зробити три неймовірні речі в Коломиї – місті натхнення, пише Голос.if.ua.

Це одне з найстаріших міст Галичини і  одне з найколоритніших міст України, де свято шанують та зберігають народні традиції. Яскравий приклад – фестиваль писанкарства, на який з’їжджаються етнічні українці з усього світу. На це свято вартує потрапити, щоб зануритися в справжню коломийську атмосферу з численними та різноманітними майстер-класами, концертами і традиціями.

Коломия – місто рекордів. Серед найзнаменитіших варто відзначити

  • найбільшу кількість людей, які одночасно виконують гаївки,
  • виступ хору-велетня зі 775 хористів,
  • найбільший яблучний пляцок спечений до відзначення 775-річчя з першої писемної згадки Коломиї. Пляцок-велетень довжиною 15,5 метра і завширшки 40 см заважив майже 200 кілограмів.

Тут навіть жартують, що скоро Коломиї доведеться вписувати рекорд за кількістю фіксованих рекордів у місті.

Коломия до сьогодні зберегла своєрідний архітектурний шарм європейського міста, розбудованого на межі ХІХ-ХХ століть. Тому місто магнітом притягує туристів колоритними музеями, яскравими пам’ятками історії, культури та архітектури. Місто славиться своїми історичними пам’ятками, серед яких найдревнішою вважається дерев’яна Благовіщенська церква, яку було зведено в далекому 1587-му році.

В Коломиї можна поглянути в очі старій гуцулці на знаменитій світлині 1926 року українського фотографа Миколи Сеньковського. Фото здобуло гран-прі на виставці у Парижі і отримало світове визнання. Зраз копія легендарної світлини прикрашає фасад коломийської будівлі.

На фасаді будинку в Коломиї розмістили фото Сеньковського “Стара ...

Три речі, які варто зробити в Коломиї:

  • побачити 12 тисяч писанок та декоративних яєць у всесвітньо відомому Музеї Писанки, який занесений до Книги рекордів Гіннеса, як найбільша писанка світу.
  • послухати музику з висоти ратуші – щонеділі о 12 та 18 годині на вежі ратуші грає трубач,
  • навчитися співати і танцювати коломийки. Можете почати з найзнаменитішої:

«Коломия – не помия, Коломия – місто,

В Коломиї дівчаточка, як пшеничне тісто»

Журналіст: Соломія Уграк

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.