На Прикарпатті зафіксували два масштабних зсуви ґрунту

Новини, Суспільство

На Прикарпатті не припиняються сильні дощі та грози, які завдають серйозної шкоди мешканців гірських районів.

Так, у Верховинському районі, селі Біла Річка, Гринявської сільської ради – внаслідок зливових дощів відбувся зсув ґрунту, об’ємом приблизно 1100м3 та селевий потік, про це інформуєГолос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Перекрито рух автотранспорту на автодорозі місцевого значення «Гринява-Голошино. Відсутнє сполучення до сіл Голошино, Біла Річка, Яловечора.

Поряд з цим відбувається просідання дорожнього полотна протяжністю 40м. – с. Кохан, Довгопільської сільської ради – відбувся зсув ґрунту на автодорогу місцевого значення «Кохан-Перехресне», об’єм приблизно 1200-1400м3. Сполучення відсутнє.

Як інформує голова Верховинської РДА Василь Бровчук протягом останніх декілька днів в районі активізувалися ряд зсувних процесів в селах Красник, Бистрець, Хороцеве, Голошино, Кохан, які в основному завдали збитків автомобільним дорогам місцевого значення, заблокували рух транспорту та доступу до населених пунктів.

Без транспортного сполучення на даний час ще залишаються близько 20 присілків, у різних населених пунктах району, де внаслідок паводкових вод зруйновані та пошкоджені велика протяжність присілкових доріг та мості.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.