На Прикарпатті призупинили роботу спортзалів та закладів культури

Здоров'я, Новини

15 червня відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, про це інформує Голос.if.ua.

Йшлося про протиепідемічну стацію на території області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID-19.

«Упродовж останніх днів значно зросла кількість прикарпатців, які занедужали на коронавірусну хворобу. Показник захворюваності на 100 тисяч населення впродовж семи днів зріс й становить 13,44 при урядовому нормативі 12. Тому необхідно вижити заходів щодо посилення карантинних заходів на Прикарпатті та задля цього напрацювати узгоджене і дієве рішенні комісії ТЕБ і НС», – відзначив голова ОДА Віталій Федорів.

Обговорювали зняття пом’якшувальних обмежень на території області, що стосуються роботи закладів фізичної культури і спорту, культури, які були прийняті на попередніх засіданнях Регіональної комісії ТЕБ і НС. Наголошувалось й на порядку проведення культурно-масових та релігійних заходів у карантинних умовах.

Були прийняті рішення щодо посилення контролю Національною поліцію, Держпроспоживслужбою за виконанням карантинних та епідемічних вимог органами місцевого самоврядування й керівниками суб’єктів господарювання.

Зокрема, призупинили роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів; призупинили діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід; дозволили проведення релігійних заходів з розрахунку не більше однієї особи на 10 м.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.