В Україні пробне ЗНО 2020 онлайн буде безкоштовним, також його можна пройти офлайн (відео)

Новини, Суспільство

Українські випускники зможуть пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання онлайн та офлайн.

Про це повідомив сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує Голос.if.ua з посиланням на УП.

За словами чиновника, будь-який учень зможе здати пробне ЗНО через особистий кабінет. При цьому у Кабміні передбачили і проведення пробного ЗНО офлайн.

також читати: Як пройти пробне ЗНО вдома

“Будь-яка дитина зможе через свій особистий кабінет зайти, отримати відповідну форму, отримати завдання на ЗНО, пройти це ЗНО і відправити потім на перевірку. Якщо немає такої можливості зробити це через особистий кабінет, то дитина повинна прийти до закладу освіти, де планувалося проходження пробного ЗНО, там його зустріне відповідний інспектор, який передасть йому (учню – УП) зошит з формою зі всіма завданнями, він виконає ці завдання вдома і потім надішле на відповідну перевірку. Це рішення було прийнято у зв’язку з тим, що є велика кількість дітей, які зареєструвалися на проходження пробного ЗНО”, – сказав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив безкоштовно провести пробне ЗНО у формі онлайн тестування.

“У зв’язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО президент дав доручення провести онлайн тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тисячі учасників. Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 млн гривень будуть компенсовані у повному обсязі”, – сказав міністр фінансів Сергій Марченко у коментарі УП.

Про механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО, міністр пообіцяв додатково поінформувати у понеділок, 15 червня.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.