У Франківську заснували майстерню з переробки пластику – гроші на розвиток збирають на Спільнокошті (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Команда ГО «Гірський рятувальний центр» (ГРЦ) заснувала в Івано-Франківську майстерню з переробки пластику EcoREactive.

Мета – вилучати з природи пластик і переробляти його в корисні та гарні речі: лавки, сувеніри тощо, пише з Голос.if.ua посиланням Репортер.

На сьогодні майстерня вже переробляє пластикові кришечки, чимало яких волонтери назбирали на екологічних акціях.

Тепер планують розширити можливості, а для цього необхідне додаткове обладнання – термо-прес. Тому взяли участь у краудфандинговій кампанії на Спільнокошті.

За три роки члени й волонтери ГРЦ налагодили співпрацю з подібними організаціями в Україні та закордоном (Польща, Словаччина, Чехія, Німеччина), ініціювали й запровадили кілька проєктів у сфері екології, безпеки та розвитку громадських ініціатив.

Зокрема, у 2018 році започаткували загальну програму «Рятувальники для природи». У 2018-2019 роках організували до 30 екоакцій з прибирання берегів Дністра. На початку 2019-го проєкт «Рятувальники для природи» отримав другу премію програми «Земля жінок» Фонду Ів Роше.

Саме тоді й виникла ідея переробки хоча б частини зібраного пластику. Тому й створили відкриту майстерню EcoREactive.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.