В Івано-Франківську заборонять купатися на міському озері

Новини, Суспільство

Акваторія міського озера в Івано-Франківську не відповідає вимогам, які б дозволяли відпочивальникам купатися.

Про це йшлося дев’ятого червня на оперативній нараді в міського голови, повідомляє  Голос.if.ua.

На порядку денному розглянули питання про підготовку до літнього купального сезону.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Влізла, напередодні купального сезону у Франківську традиційно розчищують акваторії річок та міського озера.

“З річок водолази підняли на берег 70 кг небезпечних предметів. Це гілля, скляна тара, пластик і т.д. Крім того, з дна міського озера підняли близько 100 кг різноманітних небезпечних предметів (плитку, скляну, металічну тару, прути)”, – каже Влізло.

На запитання мера Руслана Марцінківа, як цьогоріч дбатимуть про безпеку франківців на озері, адже минулого року на водоймі були нещасні випадки, Ігор Влізло зазначив:

“Комісія заслухала водолазну службу, яка визначила, що глибина поблизу берега – а це від двох метрів і більше – не відповідає правилам. Тому прийнято рішення заборонити купатися на міському озері. Ставимо попереджувальні таблички, патрулі інспектуватимуть, щоб не допустити порушень”.

До слова, Німецьке озеро, що на Пасічній, також непридатне для купання.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.