Прикарпатець став переможцем Кубка світу з гирьового спорту (фото)

Новини, Суспільство

Прикарпатець Роман Михальчук став переможцем Кубка світу з гирьового спорту, який відбувався дистанційно з 15-го до 29-го травня.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківського національного медичного університету, пише Голос.if.ua.

Роман Михальчук – тренер збірної команди, заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації ІФНМУ. На змаганнях чоловік виступив у ветеранській групі Майстри (вага до 80 кг). Його результат – 234 підйоми 24-кілограмової гирі за десять хвилин.

Серед призерів Кубку світу – студенти-медики ІФНМУ. Зокрема, студент п’ятого курсу Олександр Шваб став срібним призером змагань. У ваговій категорії до 80 кг він виконав 55 підйомів довгим циклом двох 32-кілограмових гир. На змаганнях також виступив брат Олександра – Сергій. Юнак став переможцем у групі Еліт у ваговій категорії до 74 кг. Його результат – 118 підйомів 32-кілограмової гирі ривком.

Студентках другого курсу Софія Обаль посіла третє місце у категорії 75 кг (група Аматори). Дівчина ривком підняла 16-кілограмову гирю 103 рази.

Прикарпатець став переможцем Кубка світу з гирьового спорту

За регламентом Кубка учасники мали записати свої виступи на відео одним безперервним кадром. Спочатку фіксували зважування гирі, далі зважувався спортсмен. Тоді впродовж десяти хвилин потрібно було виконати вправу. Відео надсилали організаторам змагань. Потім судді переглядали і фіксували результат.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.