Європа послаблює карантин, розповсюдження вірусу під контролем

Новини, Суспільство

Європейські економіки на шляху до відновлення, оскільки коронавірусна інфекція не зникне під час скасування обмежень у повсякденному житті.

Чиновники Німеччини, Франції, Італії та Іспанії ретельно відстежують дані про зараження, щоб не втратити контроль у цій боротьбі. Це, мабуть, не так, навіть якщо були якісь спалахи, пов’язані з бійнями.

Хоча нові випадки є ключовими, вони є лише одним із показників. Опитування, проведені випадковим чином і відстеження діяльності в лікарських кабінетах, можуть бути кращим керівництвом, оскільки вони можуть оцінити ризик до підтвердження інфекцій.

Ось ситуація в найбільших економіках континентальної Європи, коли відбуваються скасування різного ступеня обмеження.

Німеччина

На першому етапі послаблення карантину німецьким торговцям дозволено розпочати відновлення бізнесу з 20 квітня після того, як нація порівняно швидко взяла вірус під контроль.

Школи частково почали працювати з 4 травня, а канцлер Ангела Меркель оголосила про швидше повернення до звичного життя через два дні, включаючи відкриття ресторанів та готелів. Правила соціальної дистанції залишаються в силі, а деякі регіони, де рівень зараження постійно знижується, швидше скасовують обмеження.

Баварія, у якій зафіксовано найбільше випадків Covid-19 у Німеччині, Гамбург та Бранденбург, у вівторок оголосили про ще більше скасування обмежень на діяльність, включаючи спорт та культуру. Баварія також послабила правила для ресторанів, тоді як Саксонія дозволила сімейні урочистості.

Міністр закордонних справ Хайко Маас заявив, що туризм, ймовірно, відновиться лише поступово, а заходи безпеки означатимуть, що відпочинок на батьківщині або в Європі під час літніх канікул не буде таким, як раніше. Очікується, що Німеччина оголосить вже в середу, що планує зняти глобальне обмеження на подорожі у 31 європейську країну з 15 червня.

Франція

Франція почала поступово скасовувати карантинні обмеження з 11 травня, коли магазинам дозволили знову відкритись з дотриманням суворих гігієнічних умов, деякі учні повертаються до школи, залежно від місцевої ситуації.

Деякі муніципалітети з того часу почали відкривати парки та пляжі, де діють правила соціальної дистанції. Внутрішні обмеження на проїзд ще не були повністю скасовані, оскільки більшості заборонено рухатися далі ніж 100 кілометрів від місця проживання.

Очікується, що уряд вирішить до кінця тижня, чи можуть ресторани, кафе та концертні майданчики відкритись до початку літнього сезону. Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив у вівторок, що сподівається, що тоді уряд зможе оголосити, що європейці зможуть знову провести канікули у Франції.

Італія

Через майже два місяці Італія почала виходити з карантину 4 травня, тоді близько 4 мільйонів людей повернулися на роботу, громадянам дозволили залишати свої домівки для пробіжки або прогулянки і вони могли придбати еспресо і піцу навиніс.

Більшості магазинам, барам та ресторанам дозволили знову відкритись з 18 травня дотримуючись правил дистанціювання, італійцям знову дозволяється вільно їздити всередині рідної області.

Остаточні обмеження будуть зняті в червні, планується дозволити вільне переміщення всередині країни та скасування обсервації для мандрівників, коли вони прибудуть до Італії з 3 червня. Театри та кінотеатри також можуть відкритись з 15 червня.

Іспанія

З 10 травня Іспанія почала полегшувати карантин, який введено в середині березня, і вся нація зараз перебуває на другому чи третьому етапі чотириступеневого плану.

Два найбільші міста Мадрид та Барселона вийшли на другий етап у понеділок. Соціальний контакт все ще обмежений (дозволено збиратися тільки у малі групи), а в ресторанах і барах дозволяється відкривати тераси до заповненості на 30%, без сидіння всередині приміщення.

Готелі можуть відновити бізнес до тих пір, поки не використовуються комунальні приміщення, можуть обслуговувати покупців магазини до 400 квадратних метрів торгових площ. Також відновлена робота пляжів в різних частинах країни.

Уряд заявив, що з 1 липня більше не буде вводити двотижневий карантин для туристів з-за кордону. Оголошення стало поштовхом до пожвавлення туризму, на який припадає близько 12% економіки.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.