Forbes: Активи 25 найбагатших людей світу з березня виросли на $255 млрд

Новини

Статок 25 найбагатших людей світу за два місяці пандемії COVID-19, після 23 березня, збільшився на $255 млрд, інформує Голос.if.ua.

Сумарно він досяг майже $1,5 трлн – це близько 16% статків всіх мільярдерів у світі, пише Тhepage з посиланням на Forbes. 

Більш за всіх отримав засновник Facebook Марк Цукерберг: його статок зріс на $31 млрд, до $86,5 млрд. Він піднявся з сьомого на четверте місце рейтингу. Акції Facebook зросли майже на 60% за останні два місяці, досягнувши рекордного максимуму 22 травня. Інвестори позитивно відреагували на дебют сервісу Shops.

Статок глави Amazon Джеффа Безоса зріс на $29,9 млрд, до $146,9 млрд. Він залишається найбагатшою людиною за версією Forbes. Акції Amazon зросли на 29% з 23 березня.

Засновник Microsoft Білл Гейтс розбагатів на $11,9 млрд, до $106,5 млрд, голова Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно – на $12,8 млрд, до $94,1 млрд.

Найбільший приріст у відсотках у Коліна Чжен Хуана, засновника Pinduoduo, другого за величиною онлайн-ринку Китаю (після Alibaba). Акції Pinduoduo, підтримувані моделлю соціального шопінгу, а також агресивною кампанією, що пропонує субсидовані угоди для споживачів, подорожчали майже у два рази, і Хуанг додав $17,9 млрд до свого статку. Тепер він третя найбагатша людина в Китаї «вартістю» $35,6 млрд.

Ще один помітний виграш: Мукеш Амбані, який став найбагатшим в Азії у квітні після того, як Facebook оголосив про інвестиції $5,7 млрд в його Reliance Jio, дочірню компанію телекомунікаційного конгломерату, заснованого його покійним батьком Амбані. Загалом фірма отримала $10 млрд нового капіталу менше ніж за місяць. Амбані зараз «коштує» $52,7 млрд, що майже на $20 млрд більше, ніж було 23 березня.

Після 23 березня не зменшився ні один зі статків, що складають ТОП-25.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.