В Івано-Франківську працівникам екстреної медичної допомоги доплатять більше 10 мільйонів

Здоров'я, Новини

Понад 10 мільйонів виплатять працівникам КНП “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” за квітень.

Цю інформацію підтвердив очільник центру Мирон Матейко, інформує Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Працівники екстреної медичної допомоги отримали 10 156 639 гривень за пакетом “Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19”. Суму вирахували, враховуючи кількість зареєстрованих пацієнтів з COVID-19 в області станом на 30 квітня (таких є 835 осіб) та тариф за одного пацієнта (12 163,64 грн).

також читати: Замість 300% – мізерні доплати, влада знову обдурила медичних працівників (відео)

Мирон Матейко розповів, що у розподілі грошей враховували документи та статистику.

“Згідно з відповідним положенням про виплату, кошти скерували на підтверджені випадки і випадки, де була підозра захворювання на коронавірусну інфекцію. Відповідно до статистики, за квітень всіх підтверджених випадків зараження COVID-19 є більше 800 і більше 4000 -підозр. Але не всі машини швидкої допомоги їх доставляли”.

Для того, щоб усе відбулося справедливо, провели засідання з профспілкою: і незалежною, і франківською, і калуською.

“І на комісії з протоколом визначили, кому ми маємо платити. Першочергово – це спецбригади. Їх є дев’ять. Вони виїжджали до справді хворих або з підозрою на СOVID-19. Також враховували дані керівників станцій екстреної медичної допомоги по районах, де вони базуються. Їх теж є дев’ять. Ми все уточнювали, бо інколи бригади виїжджали до хворого з підозрою на COVID-19, а виявлявся інший діагноз. Або навпаки”, – каже Мирон Матейко.

Тому створили списки, завірені керівниками станцій екстреної медицини та узгодили їх з оперативно-диспетчерськими викликами.

Очільник обласної служби екстреної медицини розповідає: “Ми провели нараду і першочергово виплатили тим медмкам, які виїжджали до пацієнтів з підозрою або хворих на COVID-19. Крім того, до виплат включили інший персонал. Наприклад, санітарок, які брали участь у дезінфекції костюмів, машин, приміщень. Суму, яка залишилася, ми розділили пропорційно між бригадами, які виїжджали на інші випадки, погодивши це з профспілками і з адміністрацією центру екстреної допомоги. Тому фінінсову допомогу отримають майже всі”.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.