В Івано-Франківську повністю відновили роботу громадського транспорту (відео)

Відео-новини, Новини

Громадський транспорт відсьогодні запрацював в Івано-Франківську за звичним розкладом. До цього автобуси їздили в режимі спецперевезень.

На маршрути сьогодні вийшло близько 90% комунального транспорту та 60% приватного. Про це повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Івано-Франківська Андрій Гіглюк, інформує Голос.if.ua з посиланням на Суспільне. Зважаючи на карантин в автобусах діють деякі обмеження.

Франківка Оксана Сподарик близько 10 хвилин чекала на свій автобус: “Їду додому… Треба було в Пенсійний… Ось і мій автобус приїхав, добре, що відновили”.

Анна Серамчук приїхала в Івано-Франківськ з Тлумацького району. Жінка чекає на автобус, щоб доїхати до центрального ринку: “Дуже задоволена. Я за два з половиною місяці із села не виїжджала. Свого транспорту нема, а тут автобус пустили, то для мене велика радість. Я звільняюся, бо вже йду на пенсію, і приїхала по трудову книжку”.

Сергій Максимов працює водієм на 21-му маршруті. Каже, що зараз їздить з інтервалом 24 хвилини: “За графіком (ред. їздимо). Дезінфікуємо руки. Лише сидячі місця і в масках. Працюємо повний робочий день”.

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку Андрій Гіглюк, не на всіх маршрутах міста відновили перевезення.

“Насправді маршрути № 23, № 29 і № 31 тимчасово не курсують через те, що були на карантині. Зараз готуються для відновлення нормальної роботи, тому проходять ті заходи дезінфекції, ремонту, які в час карантину вони не змогли провести. З першого червня (була сьогодні інформація) вони відновлять свою роботу”, – розповідає Андрій Гіглюк.

Ті перевізники, які відновили сьогодні роботу, мають дотримуватися певних правил: брати пасажирів лише на сидячі місця і в масках. Також вони мають дотримуватися вимог щодо дезінфекції.

Авторка: Галина Марійчин

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.