Польща дозволила в’їзд іноземним студентам, які навчаються в країні

Новини, Політика

Міністр Маріуш Камінський підписав поправку до регламенту про тимчасове припинення або обмеження прикордонного руху на конкретних прикордонних пунктах пропуску.

Поправка до регламенту розширила перелік осіб, яким надано дозвіл на в’їзд на територію Республіки Польща, інформує Голос.if.ua з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Польщі.

  • водії, які здійснюють міжнародний транспорт, подорожують територією Республіки Польща іншими транспортними засобами, ніж транспортний засіб, що використовується для автомобільного транспорту (з метою отримання відпочинку або після отримання відпочинку);
  • учні та студенти, які отримують освіту в Республіці Польща;
  • громадяни держав-членів Європейського Союзу, Європейського економічного простору (ЄЕП) або Швейцарської конфедерації подорожувати територією Республіки Польща до місця проживання або перебування (тривалістю не більше 12 годин з моменту перетину кордону Республіки Польща) та їх подружжям та дітьми.

Ці особи звільняються від карантину відповідно до Постанови Ради Міністрів щодо встановлення конкретних обмежень, наказів та заборон у зв’язку з настанням стану епідемії.

Необхідність включення учнів та студентів до категорій осіб, які мають право перетинати державний кордон, випливає з розкладу зовнішніх іспитів, прийнятого Міністерством національної освіти для учнів, які закінчили навчання в польських початкових та середніх школах (в період з 8 червня по 28 серпня).

Положення набуває чинності з дня його опублікування.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.