Карпатський нацпарк після карантину відкриє чотири нові маршрути

Новини, Туризм

У Карпатському національному природному парку (НПП) після карантину туристів запросять на чотири нові маршрути, про це інформує Голос.if.ua., про це інформує Укрінформ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник відділу рекреації Карпатського НПП Микола Панчук.

“Ми маємо сьогодні промаркованих 8 маршрутів. Плануємо відкрити ще 4 нові та відновити роботу парку з 1 червня”, – повідомив Панчук.

За його словами, перший маршрут, який вже узгоджено з науковцями, пролягає на гору Піп Іван через село Дземброня. Його протяжність – близько 10 км.

Цей маршрут вважається важким, бо він досить довгий. Також він є пізнавальним, бо відкриває чудовий краєвид на Чорногірський хребет. У нас сьогодні є маршрут на Піп Іван через високогірне село Шибене. Ми хочемо закільцювати цей маршрут, бо люди люблять підніматися однією дорогою, а повертатися – іншою”, – зазначив Панчук.

Другий маршрут теж має протяжність 10 км і пролягає від Вороненка до полонини Лабєска, що у Ворохті. За словами начальника відділу рекреації Карпатського НПП, цей маршрут не важкий і водночас дуже зручний для туристів, які приїжджають до Карпат потягом. Подорож починається відразу від залізничної станції Вороненка, що у селі Карпатський НПП. Звідти також можна вийти на гору Говерла. Маршрут відкриває чудові краєвиди на Закарпаття, бо пролягає на межі двох областей.

Третій маршрут “Ворохта – полонина Борсучина”. Тут туристи можуть подивитися, як виготовляють овечий сир, та покататися на конях.

Четвертий маршрут, інформує Панчук, починається в Микуличині й пропонує дійти до полонини Ліснови. Там гостям запропонують екстремальну атракцію.

“Це – трасова канатка, яка дає змогу “проплисти” над прірвою майже 500 м. Там плануємо встановити оглядову вежу, бо з того місця відкриваються чудові краєвиди Чорногірського і Горганського хребтів. Ліснови – це наше показове полонинське господарство, де випасають близько 50 овець, виробляють сир і туристи можуть спостерігати за процесом його створення”, – додав Панчук.

За його словами, Карпатський НПП планував відкрити ці маршрути від початку літа. Втім, через карантин, справа трохи затягується, бо маршрути необхідно промаркувати і забезпечити там прибирання.

Водночас наразі в Карпатах туристів дуже мало, бо не працює залізничне перевезення. Відтак, природа за час карантину очистилась.

“Тепер річки чисті. Пити воду можна в будь-якому місці”, – зауважив Панчук.

Відомо, що сьогодні серед найбільш популярних маршрутів територією Карпатського НПП – “На гору Маковиця”, “Стежка Довбуша”, подорож на Говерлу, до водоспадів Гук та Дівочі сльози, а також подорож до вольєрного господарства.

Карпатський НПП призупинив роботу з туристами 12 березня через запровадження карантину у зв’язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.