На Прикарпатті вирішили скільки ягід і грибів можна збирати (відео)

Відео-новини, Новини

Про погодження лімітів використання лісових ресурсів говорили на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Заготівля сіна, випасання худоби, розміщення пасік, а також збирання ягід, бобів, грибів та лікарських трав – все це побічні лісові користування і вони мають свої ліміти, йдеться у сюжеті ОТБ Галичина, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на BLITZ.

На засідання комісії обласної ради подані матеріали щодо 16 підприємств підпорядкованих управлінню лісового та мисливського господарства. Якщо говорити в загальному, то на цей рік заявки по грибах подали на 26 тонн, по чорниці на 128 тонн. Ми можемо в повному обсязі надати ці ліміти“, – сказав заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик.

Обмежити термін збору лісових ягід запропонували чиновники обласної ради, втім здійснити задумане не вдасться, адже період дозрівання плодів у різних районах Прикарпаття різний.

Водночас, як заявив заступник голови комісії, приїжджі, які не проживають в певному районі Прикарпаття збирають ягоду ще зеленою і таким чином влаштовують власний бізнес.

Вони привозять своїх людей – найманих заробітчан, які біжать поперед місцевого населення. Адже місцеві не підуть збирати зелені ягоди“, – каже заступник.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.