Вивезли “пісочку” на понад 16 млн гривень: ДЕІ зафіксувала самовільний вибор суміші

Економіка, Кримінал, Новини

Ідеться про факти самовільного добування піщано-гравійної суміші на водних об’єктах Івано-Франківської області.

Державними інспекторами ДЕІ Карпатського округу під час проведення позапланових заходів зафіксовано факти самовільного добування піщано-гравійної суміші на водних об’єктах Івано-Франківської області.

Як повідомляє інспекція  у Facebook, довкіллю завдано шкоди на загальну суму на  понад 16 млн. грн., інформує Голос.if.ua.

Ідеться про два виявлених випадки злочинних дій –  у Рожнятівському та у Галицькому районах.

Так, в межах водоохоронної смуги р. Лімниця на території с. Ясень Рожнятівського району Івано-Франківської області встановлено факт самовільного вибору піщано-гравійної суміші. Загальна сума завданих довкіллю та державі збитків складає 1 699 601 грн.

В урочищі Заріка на території с. Новий Мартинів Галицького району Івано-Франківської області встановлено факт самовільного вибору піщано-гравійної суміші в межах водоохоронної смуги р. Дністер. Загальна сума завданих довкіллю та державі збитків складає 14 441 000 грн.

У ДЕІ зазначають, що матеріали обох перевірок передано до ГУ Нацполіції України в Івано-Франківській області для подальшого реагування та встановлення винних осіб, які допустили зазначені порушення.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.