Зміни до Правил дорожнього руху: Кабмін дозволив таксі їздити смугою для громадського транспорту

Новини, Суспільство

Кабінет міністрів України вніс зміни до Правил дорожнього руху. Завдяки цьому таксі зможуть використовувати смуги для маршрутних транспортних засобів, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Gazeta.ua.

Згідно з рішенням, водій таксі зможе рухатися дорогою із смугою для маршрутних транспортних засобів, позначеною дорожнім знаком 5.8 або 5.11 у ПДР. Окрім цього, водій матиме право здійснювати посадку та висадку пасажирів у межах смуги для маршрутних транспортних засобів, позначеної дорожнім знаком 5.8 або 5.11 у ПДР.

Передбачили й заходи, спрямовані на запобігання маскуванню звичайних авто під таксі.

“Шашечки не врятують, якщо захочете під виглядом таксі рухатися смугою громадського транспорту. Контроль здійснюватиметься системою автофіксації. Якщо номерного знака вашого ТЗ не виявиться в реєстрі офіційних перевізників, штраф забезпечено!” – заявив Володимир Караваєв, правозахисник, експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.