Роздача карток та конфлікти за право проїзду: у Франківську розповіли, як працює комунальний транспорт

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську комунальний транспорт їздить заповнений, серед мешканців виникають конфлікти за право проїзду.

Про це під час засідання виконавчого комітету повідомив керівник КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, інформує Голос.if.ua.

“Зранку були люди, які не поміщались на сидячі місця. Треба пояснювати, чому зараз в такому режимі працюємо. Люди не розуміють, що така постанова Кабміну”, – сказав Голутяк.

Нагадаємо, в Івано-Франківську транспорт почав курсувати з 12 травня, але поки що ним можуть користуватися не всі охочі. Голос.if.ua повідомляла, хто матиме право проїзду.

Крім того, транспортники чекають розяснень від Уряду, щоб орієнтуватись, як можна буде їздити транспорту з 22 травня.

Також нещодавно Івано-Франківськ отримав частину транспортних карток. Пільгові уже почали роздавати.

За словами Голутяка, близько 27 тисяч карток передали у департамент соцполітики. Щодо освіти, шість міських шкіл уже їх отримали.

У комунальному підприємсті очікують, що в продах картки надійдуть після 22 травня.

Загалом запроваджено чотири види транспортних карток: пільгова, учнівська, студентська та загальна.

Планується, що комунальний транспорт Франківська зможе перейти на електронний квиток з серпня. Для ранішого запусу на заваді став введений карантин, в межах якого комунальний транспорт припинив курсувати. Наразі тестове впровадження е-квитка планують розпочати з червня.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.