В неї двічі зупинялося серце: в Івано-Франківську коронавірус забрав життя 19-річної дівчини

Здоров'я, Новини

В ОДА розповіли подробиці летального випадку наймолодшої пацієнтки з діагностованим COVID-19, яка померла 13 травня, про це інформує Голос.if.ua.

19-річна дівчина мужньо боролася за своє життя 37-днів, але хвороба врешті перемогла.

На онлайн-брифінгу щодо поширення коронавірусу на Прикарпатті розповіли про новий летальний випадок в Івано-Франківську.

“Це наймолодша людина, яка померла в нашій області від початку березня, з підтвердженим діагнозом COVID-19”, – відмітив голова ОДА Віталій Федорів.

Дівчина захворіла ще 7 квітня.

“Лікувалася амбулаторно. Попередній діагноз – мононуклеоз”, – повідомив очільник області.

19 квітня її стан значно погіршився. Каретою швидкої допомоги 3 травня дівчина була госпіталізована в Івано-Франківську ЦМКЛ.

“Лікарі надавали допомогу відповідно до затвердженого протоколу”, – переконує Федорів.

8 травня дівчину перевели на апарат штучної вентиляції легень. 12 травня, враховуючи легеневу недостатність, була проведена інтубація.

“12 травня у пацієнтки була також двічі зупинка серця, серцева діяльність була відновлена. Однак, хвороба прогресувала і пацієнтка померла 13 травня. Приносимо співчуття родині”,- резюмував Федорів

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.