Спалах коронавірусу на Долинщині: госпіталізовано 20 мешканців села Княжолуки

Новини, Суспільство

В селі посилено працює поліція, але блокпост, як це було при спалаху у Перегінську, не встановлювали. Вогнища – дезінфікують і визначають джерело інфікування, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Версії.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила перша заступниця голови ОДА Марія Савка.

“Насправді ситуацію з захворюванням в Княжолуках є достатньо серйозною. Станом на 11 годину 12 травня з села Княжолуки в Долинську КНП госпіталізовано 20 осіб. Госпіталізація починалася з 30 квітня: 30 квітня госпіталізована 1 людина, 4 травня – 1 особа, 5 травня – 6 осіб, 6 травня – 4 особи, 7 травня – 3 особи, 8 – 2 особи, 10 -1 особа, 11 – 2 особи. ПЛР-дагностика підтвердила позитивний результат у 8 осіб, в 4 отримано негативний результат”, – повідомила Савка.

В ОДА також розповіли про лікування госпіталізованих мешканців Княжолуки.

“В інфекційному боксованому відділенні знаходиться шість осіб, стан хворих середньої важкості. Одна особа знаходиться в реанімаційному відділення, але ПЛР-результат у цього пацієнта від’ємний. В терапевтичному відділенні знаходиться 13 осіб в стані середньої важкості. Середній вік госпіталізованих – від 50 до 64 років”, – додала перша заступниця голови ОДА.

Про всі випадки інфікування коронавірусом повідомлено поліцію.

“У вихідні правоохоронці проводили відпрацювання відповідних заходів у селі. Блокпост не встановлювався. У всіх вогнищах підтверджених діагнозів проведено заключну дезінфекцію. Встановлюється коло контактних осіб, а також ймовірне джерело інфікування”, – розповіла Марія Савка.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.