МОЗ повідомило доки українцям потрібно носити маски

Здоров'я, Новини

В Україні обов’язковий масковий режим може закінчитися до кінця літа цього року, однак за умови зменшення кількості нових випадків коронавірусу.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна, пишуть Голос.if.ua.

“Якщо кількість випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо”, – зазначив заступник глави МОЗ.

За словами Ляшка, влітку також можливе відкриття дитячих садочків.

“Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невід’ємним “другом” до кінця цього року”, – наголосив головний санітарний лікар.

Водночас Віктор Ляшко наголосив, що поки в країні діє карантин, доти зберігатиметься вимога носити маски, користуватись антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

Заступник глави МОЗ додав, що наступний перегляд карантину відбудеться 22 травня.

“…У нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз пом’якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину – 22 травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації”, – підсумував Віктор Ляшко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.